wtorek, 4 listopada 2014

432. Racuchy pełnoziarniste




 Racuchy pełnoziarniste

Składniki: ( ok. 9 szt.)
  • szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 3/4 szklanki mleka - do uzyskania konsystencji gęstej śmietany
  • 1 jabłko (duże)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • jajko
  • szczypta soli
  • łyżka cukru pudru
  • cynamon

Przygotowanie:
Mąkę, proszek, sól, cynamon, sodę wsypujemy do miski - mieszamy. Dodajemy jajko, pokrojone w kostkę jabłko, mieszamy dolewając mleko. Smażymy na patelni. Podajemy z cukrem pudrem i konfiturą. Smacznego :)


17 komentarzy :

  1. Ale mi ochoty narobiłaś na racuchy tyle że drożdżowe :P piękne widoki za oknem. Towarzystwo dyniowe, rodzinka się powiększyła :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja dawno nie jadlam takich racuszkow. :))

    OdpowiedzUsuń
  3. też robię racuchy pełnoziarniste, są zdecydowanie smaczniejsze:) ładne dynie:d

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja dawno ich nie jadłam, a z jabłkiem są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Racuchy <3 Klasyk nad klasykami :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale grubaśkie! Pyszne :D
    A dynie za oknem wyglądają fenomenalnie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękne, puszyste, aromatyczne... Tak dawno ich nie robiłam!
    Uwielbiam te dynie na ogrodzie!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. swietne i takie pulchne <3 !

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale Ty masz pięknie za oknem ;) Aż miło jeść tam śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  10. wieki racuchów nie jadłam! chyba muszę to nadrobić :)
    masz przeurocze dynie za oknem :D

    OdpowiedzUsuń
  11. takie pulchne, takie dobre <3 mamo.. wiedziałaś jak trafić w moje smaki :D pychota!

    OdpowiedzUsuń
  12. przecudowny nastrój na zdjęciach robi Twoje jesienne ogrodowe tło :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Aż mam ochotę na racuchy, ale najlepiej takie babcine - też z jabłkami :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)