Racuchy pełnoziarniste
Składniki: ( ok. 9 szt.)
- szklanka mąki pełnoziarnistej
- 3/4 szklanki mleka - do uzyskania konsystencji gęstej śmietany
- 1 jabłko (duże)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- jajko
- szczypta soli
- łyżka cukru pudru
- cynamon
Przygotowanie:
Mąkę, proszek, sól, cynamon, sodę wsypujemy do miski - mieszamy. Dodajemy jajko, pokrojone w kostkę jabłko, mieszamy dolewając mleko. Smażymy na patelni. Podajemy z cukrem pudrem i konfiturą. Smacznego :)
Ale mi ochoty narobiłaś na racuchy tyle że drożdżowe :P piękne widoki za oknem. Towarzystwo dyniowe, rodzinka się powiększyła :P
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadlam takich racuszkow. :))
OdpowiedzUsuńteż robię racuchy pełnoziarniste, są zdecydowanie smaczniejsze:) ładne dynie:d
OdpowiedzUsuńsmak dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńJak ja dawno ich nie jadłam, a z jabłkiem są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńRacuchy <3 Klasyk nad klasykami :)
OdpowiedzUsuńAle grubaśkie! Pyszne :D
OdpowiedzUsuńA dynie za oknem wyglądają fenomenalnie :D
Piękne, puszyste, aromatyczne... Tak dawno ich nie robiłam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam te dynie na ogrodzie!!! :)
swietne i takie pulchne <3 !
OdpowiedzUsuńracuchy na 10+! :))
OdpowiedzUsuńRacuszki, o taaaaak <3
OdpowiedzUsuńAle Ty masz pięknie za oknem ;) Aż miło jeść tam śniadanie!
OdpowiedzUsuńJak u babci! :D
OdpowiedzUsuńwieki racuchów nie jadłam! chyba muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńmasz przeurocze dynie za oknem :D
takie pulchne, takie dobre <3 mamo.. wiedziałaś jak trafić w moje smaki :D pychota!
OdpowiedzUsuńprzecudowny nastrój na zdjęciach robi Twoje jesienne ogrodowe tło :)
OdpowiedzUsuńAż mam ochotę na racuchy, ale najlepiej takie babcine - też z jabłkami :)
OdpowiedzUsuń