Na okrągłe 400 śniadanie omlet się dziś postarał i wyrósł tak po królewsku :D Jaka ja byłam z niego dumna ;p Kukurydziany omlet z winogronem i konfiturą wiśniową.
Mistrzyni GIGAomletów zdradź sekret, dzięki czemu one u Ciebie tak pięknie rosną? Moje rosną na jednej stronie, na drugiej niestety oklapują :/ Na mące kukurydzianej również wyjdzie omlet jak powyższy jeśli zrobię go z przepisu na biszkoptowy? Tj. 2łyżki mąki, 2jajka i łyżka mleka?
Niestety nie znam tego sekretu :D Nie zawsze mi takie giganty wychodzą w zasadzie zdarza się to rzadko :D Ten omlet został zrobiony z 2 jajek i 2 łyżek mąki kukurydzianej co do mleka to była to ilość na "oko" tzn. chlust mleka. Najpierw ubijasz białko, potem delikatnie dodajesz żółtka razem z mlekiem dalej miksując. Na sam koniec dodajesz mąkę - miksujesz. Potem tylko smażysz :D
Gratuluje 0400 ;)
OdpowiedzUsuńMistrzyni GIGAomletów zdradź sekret, dzięki czemu one u Ciebie tak pięknie rosną? Moje rosną na jednej stronie, na drugiej niestety oklapują :/
OdpowiedzUsuńNa mące kukurydzianej również wyjdzie omlet jak powyższy jeśli zrobię go z przepisu na biszkoptowy? Tj. 2łyżki mąki, 2jajka i łyżka mleka?
Niestety nie znam tego sekretu :D Nie zawsze mi takie giganty wychodzą w zasadzie zdarza się to rzadko :D Ten omlet został zrobiony z 2 jajek i 2 łyżek mąki kukurydzianej co do mleka to była to ilość na "oko" tzn. chlust mleka. Najpierw ubijasz białko, potem delikatnie dodajesz żółtka razem z mlekiem dalej miksując. Na sam koniec dodajesz mąkę - miksujesz. Potem tylko smażysz :D
UsuńTrening czyni mistrza, moze w koncu sie uda 😀
OdpowiedzUsuńwiele pomysłów postaram sie wykorzystać dziękuje :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuń