sobota, 29 czerwca 2013

21. Płatki jęczmienne z czereśniami i syropem z agawy dodatkowo bazylia i cynamon

Moje ukochane Czereśnie w roli głównej :) Śniadanie z nimi jest przepyszne :)


Uwaga !Informacja dla wszystkich lubiących masło orzechowe ! Od poniedziałku w Lidlu będzie tydzień amerykański czyli Witaj masło orzechowe :) !




Płatki jęczmienne pół na pół z mlekiem i jogurtem naturalnym z czereśniami, syropem z agawy. Dodatkowo Cynamon i bazylia







Składniki: 1 porcja


  • 5 łyżek płatków jęczmiennych
  • 110ml mleka/wody
  • 75 ml jogurtu naturalnego
  • cynamon
  • czereśnie
  • bazylia
  • syrop z agawy
Przygotowanie:

Płatki wraz z cynamonem  zalewam wodą/mlekiem i zostawiam na noc w lodówce. Rano wrzucam wszystko do garnka dodaję czereśnie i gotuję aż do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodaję jogurt naturalny. Przekładam do miseczki i dekoruję, dodaję bazylię i syrop z agawy.







Miłego Dnia :) 
U mnie znów chłodno :(



Owoce z sadu i dzialki

4 komentarze :

  1. a u mnie cieplej ;)
    pyszna zawartość miseczki *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaakceptowańy, fajny przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za dołączenie do akcji owsiankowej. Zaintrygowała mnie ta bazylia - jest jako składnik jadalny czy też tylko dekoracja ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bazylia była na początku dodatkiem dekoracyjnym, później odważyłam się wypróbować to połączenie. Stwierdzam, że bazylia i owsianka mogą iść w parze :) Myślę też o pozostawieniu owsianki i bazylii na całą noc w lodówce żeby smaki się połączyły :)

      Usuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)