Moje ukochane Czereśnie w roli głównej :) Śniadanie z nimi jest przepyszne :)
Uwaga ! - Informacja dla wszystkich lubiących masło orzechowe ! Od poniedziałku w Lidlu będzie tydzień amerykański czyli Witaj masło orzechowe :) !
Płatki jęczmienne pół na pół z mlekiem i jogurtem naturalnym z czereśniami, syropem z agawy. Dodatkowo Cynamon i bazylia |
Składniki: 1 porcja
- 5 łyżek płatków jęczmiennych
- 110ml mleka/wody
- 75 ml jogurtu naturalnego
- cynamon
- czereśnie
- bazylia
- syrop z agawy
Przygotowanie:
Płatki wraz z cynamonem zalewam wodą/mlekiem i zostawiam na noc w lodówce. Rano wrzucam wszystko do garnka dodaję czereśnie i gotuję aż do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodaję jogurt naturalny. Przekładam do miseczki i dekoruję, dodaję bazylię i syrop z agawy.
Miłego Dnia :)
U mnie znów chłodno :(
a u mnie cieplej ;)
OdpowiedzUsuńpyszna zawartość miseczki *-*
Zaakceptowańy, fajny przepis;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dołączenie do akcji owsiankowej. Zaintrygowała mnie ta bazylia - jest jako składnik jadalny czy też tylko dekoracja ?
OdpowiedzUsuńBazylia była na początku dodatkiem dekoracyjnym, później odważyłam się wypróbować to połączenie. Stwierdzam, że bazylia i owsianka mogą iść w parze :) Myślę też o pozostawieniu owsianki i bazylii na całą noc w lodówce żeby smaki się połączyły :)
Usuń