czwartek, 13 czerwca 2013

Rabarbar, mięta i jabłko

Kompot dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Przyda się na upalne dni, ponieważ dobrze schłodzony  gasi pragnienie.



Kompot rabarbarowy, jabłkowo - miętowy



Składnik:

  • 1,5 l. wody
  • rabarbar - 3 łodygi
  • jabłko - 1 szt.
  • mięta - 5 listków
  • cukier - do smaku
Przygotowanie:

Rabarbar i jabłko obrać, wrzucić do garnka z wodą. Dodać mięte i cukier. Gotować aż wszystko będzie miękkie.



1 komentarz :

  1. o, proszę! i parasoleczka jest- wakacje znaczy się już BLISKO!:)

    Pozdrawiam i dziękuję za udział w rabarbarowej akcji!:)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)