sobota, 6 lipca 2013

Domowy kisiel truskawkowy z cynamonem i syropem z agawy

Na sobotni deser polecam domowy kisiel truskawkowy z cynamonem i syropem z agawy.

Składniki: 3 porcje
  • 3 szklanki wody
  • 350 g truskawek lub więcej
  • 1,5 łyżki cukru lub syrop z agawy (do smaku)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej (wszystko zależy od tego jaką gęstość lubimy)

Przygotowanie:

Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru/syropu z agawy. Do wrzącej wody wrzucić truskawki i gotować 1-3 min. Dodać do garnka mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Cały czas mieszając od 1 do 2 min. Gotowy kisiel przelać do pucharków, udekorować i posypać cynamonem. Jeśli będzie za mało słodki  można dodać syropu z agawy. Kisiel jest dobry na ciepło i na zimno :)  Życzę smacznego :)!



Kisiel truskawkowy z cynamonem i syropem z agawy.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)