Na sobotni deser polecam domowy kisiel truskawkowy z cynamonem i syropem z agawy.
Składniki: 3 porcje
- 3 szklanki wody
- 350 g truskawek lub więcej
- 1,5 łyżki cukru lub syrop z agawy (do smaku)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej (wszystko zależy od tego jaką gęstość lubimy)
Przygotowanie:
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru/syropu z agawy. Do wrzącej wody wrzucić truskawki i gotować 1-3 min. Dodać do garnka mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Cały czas mieszając od 1 do 2 min. Gotowy kisiel przelać do pucharków, udekorować i posypać cynamonem. Jeśli będzie za mało słodki można dodać syropu z agawy. Kisiel jest dobry na ciepło i na zimno :) Życzę smacznego :)!
Kisiel truskawkowy z cynamonem i syropem z agawy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)