wtorek, 29 lipca 2014

362. Bananowa kasza jaglana z borówkami i konfiturą

Bananowa kasza jaglana z borówkami i konfiturą i to nie byle jaką :) domową w wersji smakowej jagoda-lawenda :). Kaszę podałam z jogurtem, malinami i borówkami.






Bananowa kasza jaglana 
z borówkami i konfiturą jagodowo-lawendową

Składniki:
  • 3/4 filiżanki kaszy jaglanej
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • cynamon
  • pół banana
  • 1,5 szklanki wody
  • jogurt naturalny - wedle uznania
Do podania: borówki, maliny, konfitura jagodowo-lawendowa, 

Przygotowanie:

Kaszę płuczemy pod zimną wodą i przelewamy wrzątkiem (pozbywamy się goryczki). Do garnka wlewamy wodę, kiedy zacznie wrzeć to wsypujemy kaszę z siemieniem lnianym. Zmniejszamy gaz i gotujemy. W drugiej połowie gotowania dodajemy pokrojonego banana i cynamon. Gotujemy do tego czasu aż woda wyparuje. Odstawiamy na chwilę. Dodajemy borówki i jogurt - mieszamy. Przekładamy do miseczki. Posypujemy borówkami malinami i dodajemy resztę banana oraz konfiturę. Świeże liście mięty urozmaicą jeszcze bardziej smak :) Zajadamy. Smacznego :)
Podpis
Podpis

16 komentarzy :

  1. Uwielbiam kasze jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko takie pyszne i tak pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie podana! Zakochałam się w tym twoim kubku! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pysznie podałaś ta kaszę :)
    aż nabrałam na nią ochotę :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale dawno kaszy jaglanej nie jadłam..pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę mieć tą konfiturę! :P

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam jaglankę z takimi dodatkami! ;))

    OdpowiedzUsuń
  8. Domowa konfitura wymiata :) Spróbuję dodać lawendy do moich wyrobów, jestem ciekawa jej posmaku w połączeniu z jagodami

    OdpowiedzUsuń
  9. O mamo, mimo kiepskiej przyjaźni z jaglaną-jadłabym, oj jadła! Mistrzowska :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Moc owocków! Ale u Ciebie tam widoki ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja jakoś do kaszy jaglanej kompletnie się nie mogę przekonać, jedyna kasza, która mi pod żadną postacią nie smakuje:( Ale śniadanko piękne i tak.

    OdpowiedzUsuń
  12. dawno nie jadłam takiej klasycznej jaglanki, czas nadrobić !
    A twoje zdjęcie uwielbiam , mają w sobie takie wspaniały klimat że nie można oderwać od nich oczu, na serio ;D

    OdpowiedzUsuń
  13. takim zestawieniem i podaniem nikt by nie pogardził :D

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)