Owsianka w stylu lodów jagodowych w rożku....takie miałam skojarzenie jak spróbowałam jej po raz pierwszy :) Polecam :)
Owsianka borówkowa z nutą wanilii
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1,5 szklanki mleka
- ziarenka z laski wanilii lub pół wanilii
- garść borówek lub więcej
- szczypta soli
- łyżeczka substancji słodzącej - u mnie domowy cukier waniliowy
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy mleko i wrzucamy ziarenka lub laskę wanilii - gotujemy. Kiedy mleko się zagotuje to wrzucamy płatki, gotujemy na małym gazie pod przykryciem - od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś 3-5 minutach wrzucamy borówki i dalej gotujemy. Czekamy aż owsianka uzyska pożądaną konsystencję. Przekładamy do miseczki, dekorujemy i zajadamy. Smacznego :)
P.S. Jak ja dawno nie gotowałam owsianki w ten sposób ;p Stanie nad garnkiem i pilnowanie mleka przed wykipieniem - bezcenne ;p Owsianka tak gotowana smakuje troszeczkę lepiej :) ale tylko troszeczkę :)
P.S. Jak ja dawno nie gotowałam owsianki w ten sposób ;p Stanie nad garnkiem i pilnowanie mleka przed wykipieniem - bezcenne ;p Owsianka tak gotowana smakuje troszeczkę lepiej :) ale tylko troszeczkę :)
Lody w rożku - moje ulubione :) ta owsianka skojarzyła mi sie jednak z nadzieniem fioletowego yogowafla :D
OdpowiedzUsuńTen boski kolor *.*
OdpowiedzUsuńJeżeli smakuje podobnie jak lody to bez zastanowienia porywam :P
OdpowiedzUsuńBorówki są cudowne, i dały taki piękny kolor :D
OdpowiedzUsuńMyślę, że Twoja owsianka była o niebo lepsza od lodów :) śliczny ma kolorek.
OdpowiedzUsuńLody jagodowe - tym mnie kupiłaś :D
OdpowiedzUsuńWszystko idealnie pod kolor! :D
OdpowiedzUsuńTez zapomnialam o tym sposobie, musze to nadrobic. Kolor piekny <3
OdpowiedzUsuńborówki są po prostu pyszne!
OdpowiedzUsuńchodzę prawie co drugi dzień po ich zapasy na targ :)
pyszna owsianka i piękna dekoracja :)
Kolor przepiękny! :)
OdpowiedzUsuńJagodowe lody? Tu mnie masz!
Wyglądą cudownie i ten kubeczek <3 !
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :)
W tym roku polubiłam lody jagodowe (u mnie zawsze musiały to być czekoladowe, owocowe, poza bananowymi, zawsze odpadały), więc z Twoją owsianką chyba też bym się polubiła :)
OdpowiedzUsuńTwoja jagodowa owsianka w towarzystwie tych pięknych kwiatków prezentuje się przepysznie! ;)
OdpowiedzUsuńjagodowe rożki, obok tych orzechowych były moimi ulubionymi ;) hmmm taki smak w ciepłej owsiance...pobudziło to moją wyobraźnię :D
OdpowiedzUsuń