Dorwałam w zamrażarce masę makową...długo się nie zastanawiałam i dorzuciłam ją do owsianki :)
Owsianka makowa
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych grubych Fresano
- 1 jabłko
- 3 łyżki masy makowej
- szklanka mleka
- garść orzechów
Przygotowanie:
Jabłko trzemy na tarce dodajemy płatki, mleko, połowę orzechów i masę makową. Odstawiamy na noc do lodówki a rano podgrzewamy i posypujemy pozostałymi orzechami. Etap z odstawieniem do lodówki można pominąć i od razu ugotować owsiankę. Smacznego :)
świetna śniadanie:)
OdpowiedzUsuńależ kremowa wyszła, i taka trochę w klimacie świątecznym.. :D
OdpowiedzUsuńmakowa koniecznie do zrobienia! :)
OdpowiedzUsuńAle zatęskniłam za makiem. Muszę sobie coś zrobić z jego udziałem :)
OdpowiedzUsuńkocham mak, a w owsiance to koniecznie patent do wypróbowania :D
OdpowiedzUsuńTo już świątecznie maks! :D
OdpowiedzUsuńTak już świątecznie ;)
OdpowiedzUsuńhej, przecież tu nie ma się nad czym zastanawiać! :) masa makowa jest genialna, czekam do świąt :)
OdpowiedzUsuńJa też mam jeszcze masę w zamrażalce! Ale chyba poczekam do grudnia :) Chociaż Twoja owsianka obudziła we mnie ogromną chęć do wykorzystania zapasów ;D
OdpowiedzUsuńCzuć święta, czuć i to bardzo (:
OdpowiedzUsuńJej, kocham masę makową! :D
OdpowiedzUsuńIdą Święta! :)
OdpowiedzUsuńZimowo się zrobiło :)
OdpowiedzUsuńSmakowała świętami! :)
OdpowiedzUsuńcoraz bliżej święta, coraz bliżej święta :D
OdpowiedzUsuńPrzyznaj się - jak ją jadłaś czułaś atmosferę świąt :D
OdpowiedzUsuńzdecydowanie świątecznie :D
OdpowiedzUsuńPodpiszę się pod wszystkimi: tak świątecznie-zimowo :)
OdpowiedzUsuńOwsianka, jabłko i orzechy- tak mogę każdy dzień zaczynać :D
OdpowiedzUsuńNic lepszego sie nie dało wymyslic <3 !
OdpowiedzUsuńŚwiątecznie się zrobiło :)
OdpowiedzUsuńCoraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta :D
OdpowiedzUsuńPiękne masz naczynko :)
To mi się na pewno przyda i polecę znajomym niech też się zaopatrzą.
OdpowiedzUsuńTo sa moje smaki z dzieciństwa, będę tu częściej zaglądać.
OdpowiedzUsuń