Dziś leci do Was druga wersja kremu korzennego :)
Krem korzenny/piernikowy
Składniki:
- 250 g ciasteczek korzennych
- 30 g masła
- 75 g mleka w proszku
- 200 ml mleka
- łyżka przyprawy do piernika
Przygotowanie:
Ciasteczka kruszymy i dodajemy przyprawę do piernika. Mleko, masło i mleko w proszku podgrzewamy. Mieszankę przelewamy do ciasteczek. Wszytko blendujemy. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Miłego dnia :):)
Przypominam o wspólnym śniadaniu :)
Chyba jednak wolę poprzednią ;)
OdpowiedzUsuńTa wersja chyba jeszcze lepsza od poprzedniej *.* Która Tobie bardziej smakuje?
OdpowiedzUsuńhmmm dobre pytanie :D Ta z czekoladą fajnie "chrupie" a ta bez jest iście piernikowa i świąteczna :D Trudny wybór :D Dlatego zawsze podjadam z dwóch słoiczków :D
UsuńTo chyba nie pozostaje mi nic innego jak samej się przekonać :D
UsuńObie wersje kuszące! :)
OdpowiedzUsuńNie wiem którą teraz mam zrobić :D
Fantastyczny pomysł! Ale Ci zazdroszczę, że możesz delektować się tymi cudami :)
OdpowiedzUsuńczy ja mogę u ciebie zamówić taki krem *.*
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kremy! :D
OdpowiedzUsuńale bym zjadła takie:)
OdpowiedzUsuńO nie, teraz się nie mogę zdecydować! :D
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńjaki pyszny krem!
OdpowiedzUsuńTakie proste do zrobienia a jak człowiek się cieszy na samą myśl o śniadaniu w towarzystwie takiego kremu :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj się w końcu zabiorę chyba za mój krem pierniczkowy xD
OdpowiedzUsuńMmm... taki krem napewno uzależnia :D
OdpowiedzUsuńJak tylko zrobię domowe pierniczki , to ten krem od razu zrobię ! :D
OdpowiedzUsuńchętnie bym przygarnęła obie wersje :D
OdpowiedzUsuńChcę ten słoik! Albo dwa :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie, jal długo mogę go mieć w lodówce? Jest pyszny ale nie chcę, by się zepsuł ;)
OdpowiedzUsuńMój wytrzymał półtora tygodnia ;D Zapewne postał by dłużej aleee był za dobry :D
Usuń