sobota, 21 lutego 2015

496. Pasta jajeczna z kaszą jaglaną

Świeży chleb na zakwasie a do tego pasta jajeczna w trochę innym wydaniu bo z dodatkiem kaszy jaglanej :) Muszę przyznać, że to dobre połączenie :) To dobra propozycja na jutrzejsze śniadanie :) Polecam.

Chleb żytni na zakwasie z pastą jajeczną z dodatkiem kaszy jaglanej oraz pasta z makreli



 Pasta jajeczna z kaszą jaglaną

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • łyżka jogurtu greckiego/naturalnego
  • garść szczypiorku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • łyżeczka suszonego majeranku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Żółtka wraz z kaszą jaglaną, kurkumą, majerankiem i jogurtem blendujemy. Do naszej żółtej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę białko, dosypujemy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe :) Smacznego ;)




(Nie) nudna kanapka ed II

11 komentarzy :

  1. Wygląda pysznie, chętnie bym zjadła pastę jajeczną i na pewno ją zrobię!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy się jeszcze nie zetknęłam z taką propozycją na pastę jajeczną. Ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne kanapki i świetne to naczynko czerwone :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno wykorzystam ten pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zazdroszczę takiego chlebka! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciakawy pomysł na pastę jajeczną :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przypomniałaś mi o paście jajecznej robionej kilka dni temu, którą skubnęłam zaledwie kilka razy, ups, muszę ją wyrzucić :/
    Z kaszą jaglaną jeszcze nie próbowałam, będę musiała zrobić!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)