Świeży chleb na zakwasie a do tego pasta jajeczna w trochę innym wydaniu bo z dodatkiem kaszy jaglanej :) Muszę przyznać, że to dobre połączenie :) To dobra propozycja na jutrzejsze śniadanie :) Polecam.
Chleb żytni na zakwasie z pastą jajeczną z dodatkiem kaszy jaglanej oraz pasta z makreli
Pasta jajeczna z kaszą jaglaną
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- łyżka jogurtu greckiego/naturalnego
- garść szczypiorku
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- łyżeczka suszonego majeranku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Żółtka wraz z kaszą jaglaną, kurkumą, majerankiem i jogurtem blendujemy. Do naszej żółtej masy dodajemy pokrojone w kosteczkę białko, dosypujemy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe :) Smacznego ;)
Ale mi smaka zrobiłas <3 !
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, chętnie bym zjadła pastę jajeczną i na pewno ją zrobię!:)
OdpowiedzUsuńNigdy się jeszcze nie zetknęłam z taką propozycją na pastę jajeczną. Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńPyszne kanapki i świetne to naczynko czerwone :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno wykorzystam ten pomysł :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę takiego chlebka! :)
OdpowiedzUsuńCiakawy pomysł na pastę jajeczną :)
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi o paście jajecznej robionej kilka dni temu, którą skubnęłam zaledwie kilka razy, ups, muszę ją wyrzucić :/
OdpowiedzUsuńZ kaszą jaglaną jeszcze nie próbowałam, będę musiała zrobić!
http://poranny-talerz.blogspot.com/