sobota, 14 marca 2015

Makaron z pieczarkami i papryką - szybko i smacznie

W porze kolacji śpieszę do Was z przepisem na makaron :) Propozycja w sam raz na kolację oraz obiad :) Szybko i bardzo smacznie :)





Makaron z pieczarkami i papryką

Składniki (4-5 porcji):
  • Makaron 4-jajeczny Świderek (Międzybrodzki) - opakowanie 250 g
  • 1 kg pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryczka chilli
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka margaryny/oleju
  • przyprawy do smaku: pieprz, sól, czosnek, majeranek
  • Do podania: pietruszka, bazylia i czarnuszka

Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i kroimy w grubsze plastry. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę - podsmażamy, następnie wrzucamy paprykę, papryczkę chili i czosnek i chwilę dusimy. Dodajemy pieczarki i dusimy do czasu aż będą takie al dente. Na koniec doprawiamy Nasze pieczarki wedle uznania.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy makaron jest gotowy to mieszamy go razem z pieczarkami. Nakładamy na talerz i posypujemy pietruszką, czarnuszką oraz bazylią. Smacznego :)


2 komentarze :

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)