Dziś kaszka orkiszowa z bananem, żurawiną, jogurtem naturalnym, serkiem "mój ulubiony" oraz cynamonem :)
Zapomniałam wspomnieć, że od niedzieli w mojej spiżarce odpoczywa(pracuje) piernik staropolski :)
Tak przez 5-6 tyg. :). Długo każe na siebie czekać ale zapewne warto :) To będzie mój pierwszy taki wypiek :)
Miłego Dnia :)
Oby piernik wyszedł ! :)
OdpowiedzUsuńA kasza orkiszowa ? Co to za kasza , jak smakuje , gdzie kupiłaś ? :D
Bardzo mnie ciekawi !
Wydaje mi się, że kasza orkiszowa w smaku jest delikatniejsza od kaszy manny. Kupiłam ją w hipermarkecie auchan :)
Usuńmieszkałam wcześniej w Wejherowie i tam często latem odbywały się takie zorganizowane koncerty, co roku też jest Open Air Rock festival (nie mylić z gdyńskim). Wszystko za darmo :) Tam byłam na koncercie PIN - był boski! Byłam pod samą sceną, Wokalista ma głos lepszy na żywo niż w nagraniach nawet ;) ale to jeden z niewielu z wykształceniem muzycznym :D
OdpowiedzUsuńO czekam na zdjęcia upieczonego piernika!
OdpowiedzUsuńkaszki orkiszowej jeszcze nie próbowałam, ale jestem pewna, że taka wersja by mi posmakowała, a zresztą uwielbiam każdy rodzaj kaszki! :)
orkiszowej nie jadłam, czas to zmienić! Tylko muszę ją zdobyć xd
OdpowiedzUsuńpyszne dodatki <3
ooo u Ciebie też piernik! mój leży do soboty :) coś czuję, że nasze święta będą wyjątkowe ! :)
OdpowiedzUsuńTeż w tym roku po raz pierwszy zabrałam się za tego piernika i już sam aromat surowego ciasta obudził we mnie błogi stan. Nie mogę się doczekać pieczenia! :)
OdpowiedzUsuńKaszkę orkiszową muszę kiedyś spróbować, skoro ją tak zachwalasz ;)
Basiuchna.
zrobiłaś piernik!! AAAA... ! :D super, czekam na efekty ;)
OdpowiedzUsuńA kaszki orkiszowej jeszcze nie jadłam, a szkoda :( Super zapewne smakuje ;)
O rany, kocham pierniki <33333 Pilnuj lodówki !
OdpowiedzUsuńUroczy kubeczek :)
no wspaniale, wspaniale :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że piernik wyjdzie :) Na pewno będzie smaczny. Każdy musi tak długo odpoczywać? Zamierzałam zrobić pierniczki do powieszenia na choinkę, ale nie mam pojęcia, jak się za to zabrać, dlatego pytam każdego o jakieś rady. A ta kasza orkiszowa jaką ma konsystencję? Gładką jak manna czy może bardziej granulowatą, coś w stylu jaglanki?
OdpowiedzUsuńKasza orkiszowa wygląda tak samo jak kasza manna :) Ten piernik za którego ja się zabrałam musi tak długo "leżakować" ponieważ jest to tzw. prawdziwy piernik - on przez te 5 tyg. "pracuje":) Musi nabrać mocy :) Później pójdzie do piekarnika i się upiecze. Po upieczeniu będzie twardy - potrzebuje kilku dni aby zmięknąć :) Zostanie przełożony powidłami śliwkowymi. Piernik im dłużej leży tym jest lepszy :) W internecie można znaleźć wiele przepisów na pierniki i pierniczki, które nie muszą tak leżakować. W tamtym roku moja mama zrobiła piernik z dodatkiem kaszy manny i był on dosłownie gotowy na drugi dzień :) Niestety przepis gdzieś się zapodział ;/ A ciasto było takie smaczne :)
UsuńU Ciebie to dopiero jest smacznie. mniam!
OdpowiedzUsuńPrezentuje się baaardzo smakowicie. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńOooo, świetny pomysł na kaszkę!
OdpowiedzUsuńJuż się doczekać nie mogę tego Twojego piernika ;D