Płatki jaglane już długo czekały na wypróbowanie. Dziś nadszedł ten dzień - doczekały się :) Oczywiście nie wiem dlaczego tak długo czekałam. Są mega błyskawiczne w przygotowaniu. Bardzo szybko gęstnieją - to duży plus :) Zjadłam je z masełkiem, które tak zachwala blogosfera - oczywiście wiecie co dobre :). Czyli Pomazanka z ciasteczkami korzennymi - podoba mi się ta czeska nazwa :)
Śniadanie = Rewelacja :) ! Święta już dziś w moim domu - brakowało tylko świątecznej piosenki :)
Pomazanka już rozpuszczona - smakuje jeszcze lepiej :) a myślałam, że to niemożliwe :)
Składniki:
- 50 g płatków jaglanych
- 250 ml mleka
- łyżeczka masła piernikowego - Pomazanki :)
- cynamon - dowolna ilość :)
Przygotowanie:
Do gotującego się mleka wsypujemy płatki, zmniejszamy gaz i tak gotujemy z 2-4 min. aż zgęstnieje. Przekładamy do miseczki i dodajemy masełko, posypujemy cynamonem i zajadamy :) Smacznego !
Miłego popołudnia :)
Kocham ten krem <33 Mam 3 słoiczki !
OdpowiedzUsuńPyszności u Ciebie :)
Ale aromatyczne śniadanko! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie rozpuszczone pod wpływem ciepła smarowidła <3 ale tego jeszcze nie próbowałam, gdyż do najbliższego lidla mam kilkadziesiąt kilometrów. :( płatki jaglane są boskie, więc Twoje dzisiejsze śniadanie też :3
OdpowiedzUsuńsuper przepis!
OdpowiedzUsuńw weekend koniecznie musimy spróbować ;)
wygląda rewelacyjnie a smakuje pewnie jeszcze lepiej ;)
buziaki!
Alicja i Magda
czytam wszędzie o tym kremie, ale oczywiście we wszystkich, wrocławskich lidlach już dawno wykupiony ;( ale dzięki temu zrobiłam go sama w domu, w znacznie zdrowszej, a pewnie równie pysznej wersji ;)
OdpowiedzUsuńJa właśnie to masełko dorwałam we Wrocławiu :) w tym Lidlu co jest w Leśnicy :) Było go tam dużo :). Wiadomo, że domowy będzie lepszy i zdrowszy - bez dwóch zdań :) Ja też pokuszę się o zrobienie domowego :)
Usuń