środa, 7 maja 2014

294. Kasza jęczmienna z jajem :)

Dziś kasza jęczmienna a do niej jajo :) Odważyłam się i było warto :)

Karola - wiesz co dobre :)

Kasza jęczmienna gotowana na mleku z suszonymi owocami (śliwka, daktyle i żurawina). Potem dorzucone jajko i chwileczkę podgotowane. Kasza podana z domową konfiturą z czereśni :) Nie ma to jak domowe konfitury - w moim przypadku są to same owoce :)


Podpis
Podpis

13 komentarzy :

  1. Jaka zwarta! Aż się chce zatopić w niej łyżeczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wariacje z jajeczkiem. Dzięki temu kasze lub płatki są kremowe no i zdrowsze <3
    Konfitura z czereśni jest najlepsza <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Uiwlebiam , genialnie <3 Z jajkiem najlepiej , ja zawsze do miseczkowych je dodaje , kasza jeczmienna to jedna z lepszych mniam i jak super podana <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale to apetycznie wygląda ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda cudownie, tak kremowo <3

    OdpowiedzUsuń
  6. No to rzeczywiście szacun za odwagę, ja niewiem czy bym się odważyła :p

    OdpowiedzUsuń
  7. A ja jednak nie umiem się przełamać :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja dalej się nie przełamałam, ale pewnie w końcu to kiedyś nastąpi :)

    OdpowiedzUsuń
  9. chyba też się skuszę na tą z jajem, a co! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Interesujące... takiej wersji jaglanki jeszcze nie jadłyśmy! :)
    Pozdrawiamy.

    OdpowiedzUsuń
  11. wygląda bosko, do tego ślinie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jajka do śniadania dodaję przy każdej potrawie. Obojętnie czy to jaglana, pęczak, czy płatki owsiane górskie. Ze wszystkim się sprawdzają. Albo wychodzi budyń/ papka albo pulchny placek. Do tego curry, zioła prowansalskie, przyprawa korzenna. Zależy co wpadnie w ręce :)

    Z żurawiną jeszcze nie próbowałem. Ale to może być interesujące złamanie smaku ;)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)