czwartek, 11 lipca 2013

33. Pasta jajeczna na jogurcie naturalnym ze szczypiorkiem i bazylią na chlebku pełnoziarnistym

Wczoraj upieczony Chlebek Pełnoziarnisty zasługiwał na pyszną pastę, taką też dostał :) Pasta jajeczna na jogurcie ze szczypiorkiem i bazylią. Do tego jogurt naturalny z cynamonem i syropem z agawy









Pasta jajeczna

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • kilka listków bazylii
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:

Wcześniej ugotowane jajka obieramy. Obrane jajka kroimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt naturalny, szczypiorek, bazylię, sol i pieprz. Wszystko rozgniatamy widelcem i mieszamy. Smacznego !


Miłego Dnia :)

2 komentarze :

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)