sobota, 9 listopada 2013

141. Korzenna owsianka z kamyczkami

Owsianka po raz kolejny. Tym razem wersja korzenna z kamyczkami brzeskimi (które są najlepsze - nie ma lepszych ) + domowa konfitura śliwkowa. Co dało efekt piernika :D :)



 



Składniki: (1 porcja)
  • 50 g - płatków owsianych górskich
  • 6 g - siemię lniane
  • 3 g - maku
  • 3 g - przyprawy do piernika
  • 130 ml  - mleka 2%
  • 100 ml - wody
  • 4 g - orzechów włoskich
  • 5 g - orzechów laskowych
  • 5 g - kamyczków brzeskich
  • 20 g - konfitury śliwkowej
Przygotowanie

Płatki owsiane, siemię lniane, mak, orzechy, przyprawę do piernika zalać mlekiem i odstawić do lodówki na całą noc. Wszystko po to aby płatki nabrały objętości i przeszły smakiem przypraw. Rano całą mieszankę wrzucamy do garnka dodajemy wodę i wszystko podgrzewamy. Przekładamy do miseczek, dodajemy konfiturę i kamyczki. Zajadamy :) Smacznego !




Miłego popołudnia :)
Podpis
Podpis

8 komentarzy :

  1. korzenne aromaty , już za niedługo będzie ich coraz więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda nieziemsko !
    Ty to wiesz jak zrobić apetyt na owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Efekt piernika? W takim razie coś dla moich kubków smakowych :D

    OdpowiedzUsuń
  4. piernikowa? jestem na tak! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. na taką pogodę rozgrzewające, korzenne smaki są idealne! a kamyczki sprawiają, że to śniadanie wygląda mega pozytywnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ kolorowo! Korzenna owsianka to moja ulubiona :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda super. A te kamyczki... ale bym pochrupała ;) Same smakołyki z dzieciństwa u Ciebie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Chętnie skosztuję takie pyszności

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz bardzo cieszy :) Komentarze mile widziane :) Na różnego rodzaju pytania i prośby odpowiem :)