Owsianka po raz kolejny. Tym razem wersja korzenna z kamyczkami brzeskimi (które są najlepsze - nie ma lepszych ) + domowa konfitura śliwkowa. Co dało efekt piernika :D :)


Składniki: (1 porcja)
- 50 g - płatków owsianych górskich
 - 6 g - siemię lniane
 - 3 g - maku
 - 3 g - przyprawy do piernika
 - 130 ml - mleka 2%
 - 100 ml - wody
 - 4 g - orzechów włoskich
 - 5 g - orzechów laskowych
 - 5 g - kamyczków brzeskich
 - 20 g - konfitury śliwkowej
 
Przygotowanie
Płatki owsiane, siemię lniane, mak, orzechy, przyprawę do piernika zalać mlekiem i odstawić do lodówki na całą noc. Wszystko po to aby płatki nabrały objętości i przeszły smakiem przypraw. Rano całą mieszankę wrzucamy do garnka dodajemy wodę i wszystko podgrzewamy. Przekładamy do miseczek, dodajemy konfiturę i kamyczki. Zajadamy :) Smacznego !
Miłego popołudnia :)



korzenne aromaty , już za niedługo będzie ich coraz więcej :)
OdpowiedzUsuńWygląda nieziemsko !
OdpowiedzUsuńTy to wiesz jak zrobić apetyt na owsiankę :)
Efekt piernika? W takim razie coś dla moich kubków smakowych :D
OdpowiedzUsuńpiernikowa? jestem na tak! :D
OdpowiedzUsuńna taką pogodę rozgrzewające, korzenne smaki są idealne! a kamyczki sprawiają, że to śniadanie wygląda mega pozytywnie. :)
OdpowiedzUsuńAleż kolorowo! Korzenna owsianka to moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńWygląda super. A te kamyczki... ale bym pochrupała ;) Same smakołyki z dzieciństwa u Ciebie :D
OdpowiedzUsuńChętnie skosztuję takie pyszności
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńTa propozycja jest świetna
OdpowiedzUsuń